Czy Forumiaste jeszcze żyje?

Czyli postulaty i propozycje dla Potwornego...

Moderator: Potworzaści

Re: Czy Forumiaste jeszcze żyje?

Postprzez lara » 2010-02-27, 00:41

grupy grupami.mi chodzilo bardziej o to ze obecnie mniej dzieci bawi sie przed domem z innymi,wola zostac w domu i siedziec przed komputerem. nie ma juz czegos takiego jak wielkie dzieciece przyjaznie ktore wiadomo,czasem przemijaly ale jednak kiedys byly
dzieci obecnie bedac w podstawowce nie dowierzaja ze kiedys ludzie wysylali do siebie listy bo przeciez "mozna wyslac emaila albo smsa" .sama sie o tym przekonalam wiec nie jest to rzecz wyssana z palca ;)
lara
Starszy chorąży sztabowy

Postprzez sklad1971 » 2010-02-27, 00:51

lara napisał(a):grupy grupami.mi chodzilo bardziej o to ze obecnie mniej dzieci bawi sie przed domem z innymi,wola zostac w domu i siedziec przed komputerem. nie ma juz czegos takiego jak wielkie dzieciece przyjaznie ktore wiadomo,czasem przemijaly ale jednak kiedys byly
dzieci obecnie bedac w podstawowce nie dowierzaja ze kiedys ludzie wysylali do siebie listy bo przeciez "mozna wyslac emaila albo smsa" .sama sie o tym przekonalam wiec nie jest to rzecz wyssana z palca ;)

I to też nasza wina sami zabraniamy bawić się
Powiedz mi gdzie mają się bawic?? W parku gdzie jest pełno meneli i nasranego Gó8wna od psów??
Zauważyłem że jak jest kara za nie posprzątanie psich kup to jest ich dwa razy więcej niz było a czarnuchy nic nie robią.

Nie beda stały dzieci ani sie bawiły z powodów błachych jak Lekcje:) po przyjsciu do domu moja córka zje obiad i bierze się za lekcje powiedzmy że konczy szkołe o 13 w domu mycie rąk obia chwila przerwy i do lekcji i te lekcje koncza sie przeważnie o 18 z groszami to tylko przykład ale sporo maja zadane pierwszaki jak na mój gust w tym wieku.
Własnie ciesze się że w szkole mają ostatni zadane o pisaniu listów rysowaniu pocztówek ze wzgledów prostych jak mi córa powiedziała że meilem pani lekcję tę wyśle bo prosciej . Fakt śmieszne ale co miałem powiedzieć dzieciakowi i jak wytłumaczyc co to jest list jak nawet zwykłej koperty nie było w domu zeby wytłumaczyć co to jest ten cholerny list,
i dlatego Cie rozumie :) (chyba) ty mówisz o sms-ach a pokaz któremus dziecku taki stary telefon z tarcza taki zielony:)
Fakt nie ma lepszej zabawki :) jak dla moich dzieci:) Jako pierwsze pyatnie zadało moje dziecko średnie 3 latka :)
TAta gdzie tu są klawisze i po co to kółko:)

I jescze jedno dlaczego dzieci z biedniejszych rodzin mają obnizony stopiń z lekcj o jeden z powodu PRACA DOMOWA NIE JEST WYDRUKOWANA ??
Na CHu....j usuwac posty jak nie łączą sie w pary , Kawalerskie życie niech prowadzą
Klik
sklad1971
Chorąży sztabowy

Postprzez Taisho » 2010-02-27, 10:32

Miałem taki telefon tylko czerwony :D Co do drukowanych prac to czasami spotkałem się właśnie z tym, że niektórzy woleli ręcznie napisaną pracę niż wydrukowaną ;) A obniżanie komuś oceny za coś takiego to zwykłe świństwo, bo już na starcie się komuś nogę podkłada ...
Taisho
Forum moim światem!

Postprzez Carcajou » 2010-02-27, 17:11

Co do tej zabawy na dworze to też nie chodzi tylko o warunki. Na moim osiedlu są 2 place zabaw: jeden bardzo fajny z nowymi huśtawkami, jakimś niby mostkiem, zjeżdżalnią i piaskownicą. Na zabawę do niego przychodzą tylko rodzice z 4-5 letnimi dziećmi, ale tylko w soboty i to nie wszystkie. Na drugim placu zabaw są drabinki i piaskownica (otoczona siatką z drutu, żeby psy i koty nie robiły do piachu). Przez całe poprzednie lato widziałem tylko 3 razy, jak bawiły się tam jakieś dzieci. W lato akurat co sobotę ćwiczyłem na tym placu, więc się trochę orientowałem. Koło trzepaka, gdzie graliśmy kiedyś z kolegami w siatkę, jest wydeptana trawa i trochę piachu. Przez całe wakacje były tam ślady tylko moich butów...

Ale w sumie to nie powieniem narzekać - przecież mam cały plac zabaw dla siebie. :D A takie dzieci wychowywane przed komputerem pewnie zostaną otyłymi informatykami. Potem zaczną pracować i płacić podatki, a w wieku 60-kilku lat zejdą na zawał serca i nie trzeba będzie im wypłacać emerytury. :]
Carcajou
Małpiak

Postprzez Tymon » 2010-02-27, 18:20

Jak ja miałem 4 lata sam bawiłem się pod blokiem i to była norma, czy ktoś dziś widział samotne 4letnie dziecko?
W życiu trzeba być twardym, jak żelki z Biedronki.
Tymon
Lekkie uzależnienie

Postprzez Qbaty » 2010-02-28, 00:30

To, że dzieciarnia w domu siedzi nie znaczy, że przed kompem. Widzę dzieci znajomej mojej, które mimo, że siedzą w domu przez cały dzień, potrafią w ogóle do kompa nie dojść i bawić się ze sobą 8)
Ale fakt, dziwnie wygląda pięknie ośnieżona górka, z której za małolata się zjeżdżało pół dnia, obecnie pusta. No prawie pusta, ale te kilka sztuk to nic w porównaniu z tłumami sprzed tych 15 lat :wink:
Qbaty
Boskie stworzenie!

Postprzez Tymon » 2010-03-27, 01:06

No halo bywa ktoś na tym forum?
Tymon
Lekkie uzależnienie

Postprzez lara » 2010-03-27, 01:39

jak nie jak tak?
lara
Starszy chorąży sztabowy

Postprzez Romano » 2010-03-27, 07:11

ktoś tak
Tomorrow may never come...
Romano
Wielki MAG!

Postprzez Taisho » 2010-03-27, 09:02

I ja! I ja! :P
Taisho
Forum moim światem!

Postprzez Tymon » 2010-03-27, 13:30

i Yahoo [bot]
Tymon
Lekkie uzależnienie

Postprzez Pitek » 2010-03-29, 06:20

ja tyz jestem :)
..:::ADRENALINA UZALEŻNIA:::..
Obrazek
Pitek
Boskie stworzenie!

Postprzez Potwór Jaworny » 2010-03-29, 06:44

A ja krążę jak sęp i się łapczywie patrzę w kierunku Forumiastego :]
Obrazek
Potwór Jaworny
We własnej osobie

Postprzez Vilq » 2010-03-29, 08:20

No dobra, ja też tuż za rogiem czuwam ;)
Obrazek
Vilq
Forum moim światem!

Postprzez Potwór Jaworny » 2010-03-29, 09:42

Pytanie poza konkursem. Kto zapomniał o urodzinach Fio?
Obrazek
Potwór Jaworny
We własnej osobie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do No bo ten...